Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií tu.

Rozumiem

Vianočné cukrovinky, ktoré si zamilujete

Vianoce sa blížia a spolu s nimi tiež čas pečenia vianočného pečiva. Ktoré je najobľúbenejšie? Vieme to!

Advent je pre väčšinu z nás neodmysliteľne spojený nielen s veľkým upratovaním a prípravou vianočnej výzdoby, ale aj s pečením cukroviniek. Či už pečiete pre partnera, deti alebo pre kohokoľvek iného, ​​určite viete, ktoré druhy pečiva sa v slovenských domácnostiach objavujú najčastejšie. Sú to vanilkové rožky, linecké kolieska a zlepované polomáčané sušienky. Ako tieto cukrovinky napiecť ľahko a rýchlo? Máme pre Vás jednoduché recepty.

 

Linecké kolieska

Na cesto budeme potrebovať:

  • 280 g hladkej múky
  • 210 g masla
  • 90 g cukru múčka
  • 2 žĺtky

 

Na zlepenie:

  • marmeládu

 

Postup:

V mise poriadne premiešame všetky ingrediencie, múku a cukor preosejeme. Hotové cesto necháme asi 2 hodiny odležať v chladničke. Stuhnuté cesto potom na doske rozvaľkáme tak, aby bolo asi 2 cm hrubé, a vykrajovačom najskôr vykrojíme samotné kolieska. Do polovice z nich potom druhou stranou vykrajovača vykrojíme vybraný motív. Hotové kolieska naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút pri 170 ° C. Vychladnuté koláčiky potom zlepíme marmeládou a obalíme v práškovom cukre.

 

 

Vanilkové rožteky

Na cesto budete potrebovať:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 100 g cukru múčka
  • 3 žĺtky
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 1 vanilkový cukor

 

Na obalenie:

  • práškový cukor zmiešaný s vanilkovým

 

Postup:

V mise zmiešame preosiaty práškový cukor s vanilkovým a so zmäknutým maslom. Pridáme žĺtky a do vymiešanej zmesi nakoniec pridáme preosiatu múku a mleté ​​orechy. Vypracujeme hladké cesto a zabalené vo fólii ho necháme asi 2 hodiny tuhnúť v chladničke. Potom cesto položíme na špeciálny plech a stierkou ho rozotrieme po celej jeho ploche. Vďaka tomu sa vo formičkách vytvaruje do rožtekov. Potom už len stačí plech vložiť do predhriatej rúry a piecť asi 10 minút pri 180 ° C. Hotové rožteky ľahko vyklopíme a teplé ich obalíme v zmesi cukru.

 

 

Polomáčané sušienky

Na cesto budeme potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g Omegy
  • 130 g Hery
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 4 vanilkové pudingy

 

Na zlepenie:

  • marmeláda
  • čokoládová poleva

 

 

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a vytvoríme cesto, ktoré postupne vkladáme do striekačky. Vytvoríme malé sušienky, ktoré pečieme dozlata na plechu, ktorý je vyložený papierom na pečenie. Vychladnuté sušienky najskôr zlepíme marmeládou, potom polovicu každej z nich namočíme v čokoládovej poleve a necháme zaschnúť.

Hotové cukrovinky nemusíte uchovávať v nevzhľadných kartónových krabiciach. Vyskúšajte praktické dózy s veselým zimným motívom. Až príde ten správny čas, môžete cukrovinky servírovať v krásnych miskách s motívom vločiek. 

L
Prihlásenie
*
*
Zapomenuté heslo
Zabudnuté heslo
L
Hore r
r
o