Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií tu.

Rozumiem

Nepečená torta s jahodami

Určite ste zaznamenali, že sa už objavujú prvé jahody. Dosiaľ to sú jahody z dovozu, zo zemí, ktorým už bolo dopriato viac jarného slniečka než nám. Ale nebude to trvať dlho a budeme mať jahody domáce, ktorým predsa len väčšina z nás dáva prednosť.

Preto sme sa rozhodli podeliť sa s Vami o výborný recept na ľahkú nepečenú tortu práve s jahodami. Môžete použiť aj iné sezónne ovocie, výborné sú napríklad lesné plody.

 INGREDIENCE
1 veľký balíček piškot
1 kg čerstvých jahôd
4 tégliky kyslej smotany
4 vanilkové cukry


Tortovú formu si vyložte potravinovou fóliou. Na dno vyskladajte polovicu veľkého sáčiku piškotov. Na piškoty rozložíme polovicu pokrájaných jahôd.

To celé zalejte 2 kyslými smotanami, v ktorých ste predtým rozmiešali 2 vanilkové cukry. Smotanu uhlaďte stierkou a celý postup ešte raz zopakujte so zvyšnými ingredienciami. Hornú vrstvu smotany môžete ozdobiť ešte pokrájanými jahodami.

Takto pripravenú tortu priklopte vekom a ponechajte v chladničke, najlepšie cez noc, aby sa všetky chute spojili.

Alebo pokiaľ ju chcete konzumovať napr. poobede, môžete ju urobiť ráno. Sami uvidíte, že ju budete mať veľmi rýchlo hotovú, je to skutočne časovo nenáročný a fantastický múčnik.

Pokiaľ použijete menej tučnú kyslú smotanu, získate aj pomerne zdravý a ľahký dezert vhodný aj pre tých, ktorí nechcú príliš hrešiť kalorickými bombami.

Náš tip: vršok torty posypte kakaom (pokiaľ použijete pravé horúce kakao, premiešajte ho v pomere 1:1 s práškovým cukrom alebo nastrúhanou čokoládou.

L
Prihlásenie
*
*
Zapomenuté heslo
Zabudnuté heslo
L
Hore r
r
o