Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií tu.

Rozumiem

Neodolateľné jarné nátierky

Je tu jar, a to je čas na ľahké večere. Vo svojom okolí snáď nepoznám nikoho, kto by nemal rád nátierky. Ja osobne ich priamo zbožňujem. Pripravila som pre Vás celkom päť receptov. Štyri typické jarné nátierky, s jarnou cibuľkou, pažítkou, reďkovkami, vajíčkami alebo mrkvou a jednu vyložene bonusovú, celoročnú a úplne výbornú, rybaciu nátierku. Nezabudnite mať k nim nachystaný vždy čerstvý chlieb alebo pečivo a bohatú zeleninovú oblohu. Prajem mať Vám dobrú chuť!

Tvarohová nátierka

Budeme potrebovať: tvaroh, jarnú cibuľku aj s vňaťou, mletú sladkú červenú papriku, korenie, soľ.

Postup: jarnú cibuľku nakrájame aj s vňaťou nadrobno a vmiešame do tvarohu. Ochutíme paprikou, korením a soľou a ak je tvaroh hustejší, môžeme pridať trochu mlieka.

Reďkovková nátierka

Budeme potrebovať: tvaroh, zväzok reďkoviek, strúčik cesnaku, cca lyžicu zelených byliniek (pažítka, žerucha), soľ.

Postup: umyté reďkovky nastrúhame na strúhadle nahrubo. Spolu s prelisovaným cesnakom a nasekanými bylinkami vmiešame do tvarohu a prisolíme.

Vajíčková nátierka

Budeme potrebovať: 4 vajcia, nátierkové maslo, majonézu, horčicu, 1-2 jarné cibuľky aj s vňaťou, korenie, soľ a bylinky na ozdobu (pažítka, petržlenová vňať).

Postup: vajíčka si uvaríme natvrdo a po vychladnutí nasekáme nadrobno alebo roztlačíme. Cibuľku nakrájame najemno a zmiešame s vajcami. Pridáme nátierkové maslo, podľa chuti majonézu a horčicu. Dôkladne vymiešame a dochutíme soľou, korením.

Falošný homár

Budeme potrebovať: 4 mrkvy, menší kúsok zeleru, 1 cibuľu, malú majonézu, šťavu z citróna, 1 lyžičku cukru, soľ, korenie.

Postup: cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvy a zeler nastrúhame najemno. V mise dôkladne, ale jemne premiešame a pridáme soľ, korenie, cukor, citrónovú šťavu a nakoniec majonézu.

Rybacia nátierka

Budeme potrebovať: konzervu sardiniek, nátierkové maslo, malú cibuľu, 2 kyslé uhorky, citrónovú šťavu, korenie, soľ.

Postup: zo sardiniek zlejeme olej a roztlačíme ich vidličkou najemno, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a uhorky. Vmiešame nátierkové maslo a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Dobrú chuť

Vám praje

Alena z Magnet 3Pagen

L
Prihlásenie
*
*
Zapomenuté heslo
Zabudnuté heslo
L
Hore r
r
o