Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií tu.

Rozumiem

Jarné závitky

Možno tiež patríte k milovníkom ázijskej kuchyne. Pretože je tu jar, pripravili sme pre Vás recept na obľúbené jarné závitky. Nenechajte sa, ale zväzovať doporučenými surovinami a naplňte si ich podľa svojej chuti a nálady, tu sa fantázii medze nekladú.

Namiesto mletého bravčového mäsa môžete použiť nadrobno nasekané mäso kuracie alebo malé krevetky. Zeleninu si tiež môžete zameniť podľa svojich preferencií.


JARNÉ ZÁVITKY
½ kg mletého bravčového mäsa
2 vajcia
1 mrkva
1 kapusta
1 cibuľa
huba Judášovo ucho podľa chuti
soľ, čierne korenie, sójová omáčka
ryžové rezance a ryžový papier

Huby približne na pol hodiny namočte, medzitým si nadrobno nakrájajte cibuľku, nastrúhajte zeleninu a sparte ryžové rezance. Rezance trochu pokrájajte. Všetko dajte do misky, pridajte posekané zmäknuté huby, mleté mäso (alebo nadrobno pokrájané kuracie mäso či krevety), trochu sójovej omáčky, soľ, čierne korenie podľa chuti. Do zmesi ešte pridajte jedno celé vajce a z druhého len žĺtok a dôkladne premiešajte. Bielok z druhého vajca zmiešajte s troškou piva a použite na namočenie ryžového papiera.

Takto vzniknutú zmes zabaľte do namočeného ryžového papiera, snažte sa vytvoriť akúsi „rolku“ a dávajte pozor, aby sa ryžové pláty nepretrhli. Závitky smažte na panvici alebo vo fritovacom hrnci. Rolky sa podávajú teplé aj studené, ako príloha sa hodia zeleninové šaláty alebo zelenina.

Náš tip: pridajte do závitkov tiež posekaný čerstvý koriander, je k dostaniu čím ďalej viac, nie len u ázijských predajcov. A chuťovo je úplne jedinečný!

L
Prihlásenie
*
*
Zapomenuté heslo
Zabudnuté heslo
L
Hore r
r
o