Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií tu.

Rozumiem

Grilovacia sezóna

Vonku konečne panuje stabilnejšie teplé počasie, ktoré nám umožňuje žiť viac vonku. Záhrady a terasy ožívajú, čerstvo pokosené trávniky voňajú, záhradný nábytok je vytiahnutý zo svojej zimnej skrýše a leskne sa čistotou. A tiež grily zažívajú po dlhých mesiacoch svoj comeback. Začína grilovacia sezóna!

Vybrali sme pre Vás pár zaujímavých tipov na grilovanie. Jedná sa o známe, obľúbené a osvedčené pokrmy. Pred ich prípravou je samozrejme nutné oprášiť a vyčistiť gril napríklad pomocou praktickej kefy.  Prvým naším tipom je klasický hamburger, ktorý je predovšetkým v posledných rokoch veľmi populárny a ktorý pri žiadnom grilovaní nemôže chýbať. Najlepší hamburger si urobíme sami doma z čerstvých surovín. Základom je samozrejme čo najkvalitnejšie hovädzie mäso, ktoré by malo byť namleté najemno.  

Náš tip: nekupujte mäso vo veľkom obchode na tácke a s fóliou, ale vyberte si v menšom mäsiarstve sami kúsok zadného hovädzieho, ktorý vám zomelú na požiadanie a niekedy aj pred Vami.  

Mäso netreba nijako zvlášť ochucovať, aby sa neprebila jeho prirodzená chuť, postačí ho osoliť a ochutiť mletým korením. Vlhkou rukou potom vytvorte placky zhruba vo veľkosti dlane, pripravte si grilovacie náradie a z oboch strán ogrilujte. Môžete použiť aj špeciálne grilovací plát, ktorý zaručí rovnomerné rozloženie tepla a skráti dobu prípravy. Hamburger potom vložte do špeciálnej sezamovej hrčky a dozdobte podľa svojej chuti. Najbežnejšími a najobľúbenejšími prísadami sú kečup, horčica, list zeleného šalátu, plátok paradajky, syr a pár koliesok cibule.  

Ďalším takým obľúbeným grilovaným pokrmom sú špízy. Tu sa iniciatíve a chuti medze nekladú. Môžete použiť mnoho zaujímavých kombinácií mäsa a zeleniny. K najznámejším variáciám patrí kuracie a bravčové mäso, hydinová pečeň, klobása, slanina, cibuľa, paprika a šampiňóny. Veľkosť kúskov, poradie a pomery týchto jednotlivých ingrediencií na špíze sú čisto na Vás. Odporúčame použiť grilovacie špízy, s praktickým jazdcom pre jednoduché stiahnutie mäsa.  

A ako dokonalú prílohu ku všetkým grilovaným pokrmom odporúčame báječnú grilovanú zeleninu. Vyskúšajte napr. zmes zvanú ratatouille, pochádzajúcu z Francúzska, ktorá sa skladá predovšetkým z baklažánu, cukety, červenej cibule a paradajok a ktorú si skvele pripravíte v praktickom grilovacom košíku.

L
Prihlásenie
*
*
Zapomenuté heslo
Zabudnuté heslo
L
Hore r
r
o